Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Woonhuis in geometrische art deco; twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak van 1934 (bouwaanvraag niet gesigneerd). Baksteenbouw, heden witgeschilderd. Plint van natuursteen. Rechthoekige muuropeningen. Volumewerking door middel van erker over twee verdiepingen, links voorzien van een penant, rechts afgeschuind en beraapt. De deurtravee met smal muuroppervlak loopt boven het dak uit. Versiering door middel van specifieke metselverbanden onder meer muizentand, dambordpatroon... Sterk overkragende houten kroonlijst verfraaid met lijnenspel.

• Stadsarchief Roeselare, 160/1934.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol