Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Art-decowoonhuis van 1933 (met wijzigingen ten opzichte van niet gesigneerde bouwaanvraag); twee traveeën en twee bouwlagen met hoger opgetrokken rechter travee; mansardedak (leien/pannen) met rechthoekige dakkapel; houten kroonlijst met tandfries op zware klossen. Donkerrode baksteenbouw met gebruik van breuksteen en arduin voor plint (met keldervenster) en onderdorpels, gecementeerde horizontaliserende banden. Rechter venstertravee benadrukt door middel van lisenen die uitlopen op gecementeerde decoratieve schouderstukken, centraal een klein fronton en topstuk. Rechthoekige ramen met roedeverdeling. In de linker travee, smeedijzeren deur in een geprofileerde deuromlijsting.

• Stadsarchief Roeselare, 174/1933.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol