erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Alfons Van Coillie

bouwkundig element
ID
23936
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23936

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vrijstaande woning met beboomde voortuin van 1937 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare). Blokvormig volume van twee bouwlagen onder plat dak. Gevels van gele baksteen op hoge plint van arduin en breuksteen, opengewerkt met rechthoekige ramen en verlevendigd met rechthoekige en afgeronde erkers op de bovenverdieping die soms boven de gekorniste kroonlijst uitkomen en die dan afgezet zijn met een rij van staande zwarte tegels. In de achtergevel met verticaal venster ter verlichting van het trappenhuis, voorzien van art-decogetint glas in lood bloemmotieven en landschapstafereel. Verhoogde inkom in geprofileerde bakstenen omlijsting met beglaasde ijzeren deur voorzien van geometrisch art-decomotief.

  • Stadsarchief Roeselare, 89/1937.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis ontworpen door Alfons Van Coillie [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23936 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.