Parochiekerk Sint-Godelieve

Beschrijving

De Sint-Godelieveparochie werd gesticht in 1967 naar aanleiding van de noordelijke stadsuitbreiding na de Tweede Wereldoorlog, met name de Westkouter in 1953, de Beekkwartieren in 1960-1970, het Biezenhof in 1979-1981 en de Klokkeput in 1986-1990. Eerste voorlopige kerk van 1964 vervangen door huidig gebouw van 1981 naar ontwerp van H. Vermoortel (Buro II, Roeselare); tentvormig volume onder steil, overstekend zadeldak op pijlers omgeven door water; beraapte gevel met voorgeplaatste, afgeronde inkom onder met zwarte platen overdekte paraboolvormige klokkentoren. Lichtgeel bepleisterd interieur met gekleurd glasraam boven doksaal.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol