Herberg In Gambrinus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In Gambrinus

Beschrijving

Herberg, zogenaamd "In Gambrinus" (zie puilijst) naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare) van 1924. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel van gele baksteen verfraaid met simili-steen op arduinen plint. Middenrisaliet uitlopend in een tuitgevel met gestileerde schouderstukken. Links poort en rechts toegang. Rechthoekige vensters onder korfboog op de bovenverdieping. Twee dakvensters onder latei en rollaag. Houten kroonlijst op gekoppelde modillons.

• Stadsarchief Roeselare, 68/1924.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol