Hoekpand naar ontwerp van Alfons Van Coillie

Beschrijving

Hoekpand van 1923 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare); zes traveeën + één afgeschuinde hoektravee + vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen, afgewolfde bedaking. Gevel van gele baksteen met gebruik van arduin voor plint en horizontale gevelbanden ter hoogte van de imposten en lateien. Benadrukte afgeschuinde hoektravee met winkeldeur, iets hoger opgaand en afgedekt met een gebogen pseudo-fronton; afgerond, gietijzeren balkonnetje op arduinen console voor het deurvenster van de bovenverdieping. Voorts brede, korfbogige benedenvensters met verticale roedeverdeling en rechthoekige bovenvensters. Recentere aanbouw van twee traveeën in dezelfde stijl in de Spinnersstraat; uiterste vier traveeën op begane grond in de Ardooisesteenweg verbouwd tot moderne winkelpui.

• Stadsarchief Roeselare, 435/1923.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol