Hoekcomplex van stadswoningen

Beschrijving

Hoek met de Handelsstraat nummer 8. Hoekcomplex van drie woonhuizen, een magazijn op de hoek en een woonhuis (hoek Handelstraat). Woonhuizen: nummers 48-50 twee traveeën, nummer 52 vier traveeën, nummer 8 twee traveeën van telkens twee bouwlagen, onder zadeldaken (nok parallel met de straat, mechanische pannen). Witgeschilderde bepleisterde lijstgevels met schijnvoegen, Handelstraat nummer 8 op grijs beschilderde plint, nummers 48-50-52 op arduinen plint. Spiegels versierd met bloemmotieven. Steekbogige muuropeningen onder waterlijst met gebogen uiteinden en decoratieve sluitsteen.

Magazijn: drie traveeën en één bouwlaag, zaagdaken (mechanische pannen, nok parallel met de Handelsstraat). Witgeschilderde bepleisterde gevel met schijnvoegen, grijsbeschilderde plint. Voorgevel met drie opgaande rechthoekige topstukken boven de poorten bekroond met eikelvormige sierelementen. Casementen met de opschriften "M. Libberecht-Dujardein" en "Emailleeren-Sableeren". Hoek- en zijgevel halverwege versierd met tandfries.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol