Burgerhuis ontworpen door Jules Van Peteghem

Beschrijving

Enkelhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder plat dak van 1938 naar ontwerp van Jules Van Peteghem. Lijstgevel van gele sierbaksteen op arduinen plint, afgelijnd met keramiektegels. Benadrukte linker deurtravee met boven de dakrand uitstekend deurrisaliet: langwerpige, beeldbepalende tweezijdige glasstrook met metalen roeden en gezandstraalde driehoeksmotieven (ter verlichting van de hal). In de brede venstertravee, garagepoort (naar kelder) en rechthoekige bovenvensters. Rechthoekige houten deur met geometrisch traliewerk in verhoogde, verdiepte inkom bezet met zwarte sierbaksteen.

• Stadsarchief Roeselare, 347/1938.
  • PLANCKE M., De burgerlijke architectuur tijdens het interbellum te Roeselare, onuitgegeven licentiaatsverhandeling, RUG, 1990, p. 194.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol