Pasteibakkerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pasteibakkerij

Beschrijving

Pasteibakkerij in regionalistische stijl naar ontwerp van Buytaert-Reynaert van 1921. Diephuis van drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). In- en uitgezwenkte top van gele sierbaksteen (vernieuwd parement) verlevendigd met witte steen. Verbouwde begane grond. Topgevel versierd met centrale fiaal met bekroning, en geometrische voluten. Op bovenverdieping, gebogen erker met drielicht onder leien halfkegelvormig dak, vierlicht op derde bouwlaag, twee gekoppelde vensters. Rechthoekige vensters, ovale oculus in de top.

• Stadsarchief Roeselare, 247/1921.
  • PLANCKE M., De burgerlijke architectuur tijdens het interbellum te Roeselare, onuitgegeven licentiaatsverhandeling, RUG, 1990, p. 125, nr. 43.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol