Hotel de Londres

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel de Londres

Beschrijving

Zogenaamd "Hotel de Londres", zie erker. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met twee dakkapellen onder leien schilddak. Verbouwd naar ontwerp van Alfons Van Coillie in 1920. Bakstenen lijstgevel, afgewisseld met natuursteen, heden geschilderd waardoor picturale effect en metselmozaïeken verdoezeld zijn. Ordonnerende pilasters en middenrisaliet met halfronde erker en dakvenster voorzien van een ingezwenkte top. Op begane grond flankeren geprofileerde pilasters de korfbogige ramen.

• Stadsarchief Roeselare, 54/1920.
  • PLANCKE M., De burgerlijke architectuur tijdens het interbellum te Roeselare, onuitgegeven licentiaatsverhandeling, RUG, 1990, p. 107, nr. 9.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol