Parochiekerk Heilig Hart

Beschrijving

Voormalige noodkerk voor de Heilig Hartparochie, heden zaal "Don Bosco", naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare) van 1931. Halfvrijstaand diepgericht gebouw van één bouwlaag met puntgevel (in plaats van convexe spitsboog van bouwaanvraag) van één travee, zijgevel van acht traveeën met aangebouwde woning. Geel-oranje baksteenbouw op arduinen sokkel (voorgevel) en gecementeerde plint voor de zijgevel, onder pannen zadeldak. In voorgevel vleugeldeur, bekroond met drielicht, gevat tussen pilasters; in top beeldennis. Traveeën van zijgevel -met drielichten op afzaten- gescheiden door middel van lisenen.

Interieur tongewelf op pilasters en heden verlaagd plafond. Heden, in kader van herbestemming, geeft de portiek uit op een feestzaal (voormalig eenbeukig schip) met toneel ter hoogte van het voormalig koor.

• Stadsarchief Roeselare, 363/1931.
  • MUYLAERT F., Roeselare door de jaren heen, (Roeselare), (1989), p. 107.