Opslagplaats met winkels naar ontwerp van Joseph Delie

Beschrijving

Imposant gebogen gebouw onder plat dak naar ontwerp van Joseph Delie van 1953 in samenwerking met ingenieur H. Vankerckhove (Roeselare), zie gevelsteen, met toonzalen voor sanitaire apparaten in opdracht van J. Lebon. Lijstgevel van vier bouwlagen (drie voorzien op bouwplan), waarvan de middelsten verbonden zijn door doorlopende glaspartijen; gevelwand bekleed met arduin en "kwarts-euville"-platen; rechthoekige metalen ramen. Betonnen skelet. Begane grond opengewerkt in portiekvorm met links doorgang naar achterliggende magazijnen, rechts toonzaal met bureel. Ingangstravee leidend tot traphal met centrale liftschacht. Toonzalen op tweede en derde bouwlaag.

• Stadsarchief Roeselare, Bouwaanvragen, 228/1953.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

In 2000 herbestemd tot sociale woningen door sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel, in combinatie met nieuwbouw (Rumbeeksesteenweg nummers 10-24).