Huis P. Van Eeckhout-Van de Woestijne

Beschrijving

Woonhuis van P. Van Eeckhout-Van de Woestijne, handelaar in bouwmaterialen, zie naamplaat, naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare) van 1940. Voorafgaandelijk ontwerp van Joseph De Bruycker van 1932 voor woonhuis met toonzaal en hangar uitkomend in Bollenstraat. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder aflijnende tegellijst van het plat dak. Gele baksteenbouw op arduinen plint; gebruik van bruine geglazuurde tegels voor de verdiepte deuromlijsting, smalle muurbanden van de benedenverdieping en vensterbanden. Brede venstertravee links, en rechts deurtravee met doorgetrokken afgeronde erker die tot boven de daklijst reikt.

• Stadsarchief Roeselare, 119/1932, 7/1940.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol