• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalig burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen met mezzanino, wellicht later voorzien van gecementeerde lijstgevel met neoclassicistische inslag: gemarkeerde registerindeling en geaccentueerd linker risaliet van de deurtravee met aflijnende pilasters onder gebogen fronton op de hoogste verdieping; typerende ornamenten als zware consoles en postamenten voor de balkons links met smeedijzeren leuningen; zelfde motieven onder meer voor de Franse balkons van de deurvensters van de bel-etage gevat in geriemde omlijstingen met zware sluitsteen. Verbouwde begane grond met winkelpui onder hoge en brede puilijst.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol