Interbellum woonhuis met winkel

Beschrijving

Verbouwing van een bestaand winkelhuis naar ontwerp van Ernest Apers (Roeselare) van 1934; L-vormige plattegrond met woning aan de Poststraat nummer 4. Lijstgevel met verhoogde rechter travee, afgelijnd met staande pannenrij aansluitend bij het oudere pannen zadeldak. Twee traveeën en drie bouwlagen van gele en oranje baksteen (voor de hoger opgetrokken linker travee), aflijnende betonnen banden en erker, met zwart geglazuurde tegels. Inspringende linker travee afgebiesd door een afgerond balkon en luifel in het verlengde van de dito erker van de bredere rechter trave bekroond met een hoekig balkon. Verbouwde winkelpui.

• Stadsarchief Roeselare, 17/1934 en 44/1934.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol