Beschrijving

Hoeve in ruïneuze toestand. Voorheen losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf met toegang ten zuiden; het boerenhuis en houten schuurtje nog deels overeind. Meidoornhaag, oude haag van haagbeuk, knotwilgen; notelaar bij het boerenhuis.

Ten noorden, boerenhuis met 18de-eeuwse kern, zie kozijnconstructies, en vlechtingen en bouwnaden van lager en smaller huis in de rechter zijgevel. Negen (?) traveeën onder zadel(?)dak (nok parallel aan de straat, golfplaten ter vervanging van strodak, aan de achterzijde deels behouden). Witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Getoogde en rechthoekige muuropeningen, laatst genoemde met kozijnconstructies en inzover niet gewijzigd verdiept in steekboognis. Behouden, beluikt houtwerk.

Ten oosten, laag houten schuurtje onder zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen) en restant van tweeledig bakhuis (nok parallel aan het boerenhuis).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol