De kippenhoeve

Beschrijving

Zogenaamd "De kippenhoeve" volgens houten naambord. Achterin gelegen hoevetje met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen); verspreide opstelling. Erf toegankelijk via landweg.

Naar de straat georiënteerd boerenhuis van vijf traveeën (nok parallel aan de straat), in fruit- en moestuin; jaarsteen 1909. Getoogde muuropeningen, behouden getralied of beluikt houtwerk. Achteraan aanleunend afdak.

Achter het boerenhuis en aansluitend bij het afdak, kleine stalvleugel onder zadeldak (nok parallel aan het boerenhuis, Vlaamse pannen en golfplaten ter vervanging van strodak); rechts privaat onder lessenaarsdak.

Rechts van de stalling, kleine dwarsschuur (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), gedateerd 1896 door middel van witgeschilderde tichels opgenomen in het metselwerk van de rechter zijgevel. Centraal rechthoekige poort en rechts aardappelkelder met kelderluikje.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol