Boerenwoning en Lourdeskapelletje

Beschrijving

Boerenhuis met oudere kern van historische hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) en de Vander Maelenkaart (circa 1850). Bakstenen Lourdeskapelletje aan de straatkant. Rode baksteenbouw met getoogde muuropeningen op gecementeerde plint; zeven traveeën onder geknikt zadeldak met drie dakkapellen (nok loodrecht op de straat, pannen); vlechtingen in de rechter zijpuntgevel geven de vorm aan van het oudere zadeldak; opkamer aan achtergevelzijde en sierlijke nokanker. Grosso modo behouden houtwerk uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol