Beschrijving

19de-eeuwse hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een bekiezeld erf, met bakstenen en geplaveide stoepen. Erfoprit ten noordwesten.

Ten oosten van het erf, boerenhuis met geschilderd jaartal 1883 (?) in linker zijpuntgevel; zes traveeën + één opkamertravee; horizontaal betraliede kelderopening; links blind venster. Verankerde bakstenen lijstgevel onder pannen zadeldak (Vlaamse pannen); geprofileerde kroonlijst. getoogde vensters; luiken. Licht verdiepte deur met gedeeld bovenlicht. Analoge achtergevel maar met drie getoogde kelderopeningen; rechthoekige vensters onder latei. Linker zijgevel met kelderluik.

Ten zuiden, stalvleugel met later toegevoegde dwarsschuur, zie bouwnaad. Overstekende dakrand op houten daklijstbalken doorbroken door klimmend laadluik. Horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeting voor het schuurgedeelte. Aangepaste muuropeningen; tweeledige staldeur in omlijsting van lichtere baksteen. Analoge achtergevel met voorliggende mestvaalt. Zijgevels met vlechtingen.

Ten noordwesten, bakstenen schuur onder zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons; sierlijk uitgewerkt bord; laadvensters. Tweeledige staldeuren met bovenlicht. Getoogde vensters met diefijzers voor rechter travee en rechter zijgevel; arduinen lekdrempels. Ten zuiden recentere uitbreidingen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol