Samenstel van burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Samenstel burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van een dubbelhuis (nok parallel aan de straat) van vier traveeën en een enkelhuis met trapgevel (nok loodrecht op de straat) van drie traveeën waartussen licht verdiepte poorttravee met kantelen, die toegang geeft tot de achterliggende gebouwen en zolder. Donkere, verankerde (sierankers) baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor fries, ontlastingsbogen en omlijstingen; arduinen plint, sluitstenen, muurbanden en onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen onder latei in verdiepte tudorboog; sierlijk uitgewerkte sluitsteen; bovenlichten met onder meer verticale roedeverdeling. Deels beglaasde en deels getraliede deur; schelpmotief. Bovenlicht met gekleurd glas. Voetenschraper.

• Stadsarchief Roeselare, 49/ s.d.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol