Heilige Julianakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilige Julianakapel

Beschrijving

Noord-zuid-georiënteerd bedehuisje van 1938, naar ontwerp van L. Fache ter vervanging van vooroorlogse kapel, gebouwd in opdracht van L. Vangheluwe. Eenbeukig gebouw van vier traveeën; koor met driezijdige sluiting; zadeldak (leipannen); dakruiter. Donkere baksteenbouw geritmeerd door pilasters en rondboogvensters (drielichten). Puntgevel met vijflicht en lichtgleuf; geprofileerd rondboogportaal.

• (DELBAERE J.), Rumbeke door de eeuwen heen. Geschied- en heemkundige tentoonstelling, Rumbeke, 1961, p. 82-83.
  • ROOSE-MEIER B., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie West-Vlaanderen, Brussel, 1976, 1977, 1978, 1979 kanton Roeselare, p. 36.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol