Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van 1929 in opdracht van Samenwerkende Bouwmaatschappij "Eigen Heerd", en naar ontwerp van Ernest Apers (Roeselare). Twaalf burgerhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema, met voortuintjes onder meer aan straatzijde afgezet door laag bakstenen muurtje. Bakstenen lijstgevels afwisselend met puntgevel (nummer 31-33 en 43-45), getypeerd door bepleisterde en beschilderde muurvlakken. Variatie door middel van portalen en erkers. Rechthoekige vensters onder meer tweelichten.

• (J.D.D.), Rumbeke, Werkmanswoningen van Eigen Heerd. 1921-1946, Rumbeke, 1946, p. 22.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol