Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Koolzaadstraat. Landelijke wegkapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw zogenaamd "Onze Lieve Vrouw van Lourdes". Lichte baksteenbouw op rechthoekig grondplan. Schoudergevel onder zadeldak met bekronend stenen kruis; spitsboogdeur. Altaar met altaarsteen geflankeerd door twee zuiltjes met bladkapiteel waarop grafleggingstafereel van terracotta gesigneerd: "Dupon, Roeselare". Houten Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes beeld.

• CALLEWAERT F. & REBRY R., Inventaris kapellen, beelden, kruisbeelden, Roeselare, Roeselare, 1997, p. 23.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol