Langgestrekte hoeve van 1792

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, met kern uit eind 18e eeuw, bestaande uit twee gedeelten: links, woonhuis en dubbele dwarsschuur van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), rechts, stal en dwarsschuur van twee (?) traveeën onder steiler zadeldak, iets naar achteren gelegen ten opzichte van het woonhuis. Rechtergedeelte door gevelsteen in zijgevel gedateerd: E.W.A.M.W./ AN 1792 O. Bakstenen gebouw met gecementeerde en witgeschilderde voorgevel. Rechthoekige schuurpoort en lagere stalpoort. Zijgevels met aandak en vlechtingen en twee gedichte zoldervensters. Recent aanbouwsel van cementblokken tegen de rechterzijgevel.

Linkergedeelte van recente datum, eveneens met gecementeerde en beschilderde gevel. Rechthoekige, beluikte vensters en een rechthoekige deur. Dubbele dwarsschuur, waarvan de rechterpoort waarschijnlijk een aanpassing is. Mooie linde, rechts van de hoeve.