Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve in los verband, uit de eerste helft van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig, geplaveid erf.

Ten noordwesten van het erf, anderhalf hoog woonhuis (nok parallel aan de straat) van vijf traveeën, door middel van voorgevelankers gedateerd 1834. Zichtbare bouwnaad tussen de eerste en tweede travee. Licht getoogde vensters en dito deur, rechthoekige zoldervensters. Onderkelderde opkamer in een haaks gedeelte tegen de achtergevel. Linker zijgevel met vlechtingen.

Ten noordoosten, voormalige dwarsschuur, waarvan slechts één travee bewaard bleef. Tweede dwarsschuur ertegenover, eveneens voor het grootste deel verdwenen, met haaks aanleunend, laag dienstgebouw. Ten zuidoosten voormalige stallingen.