Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, met kern uit de 18de eeuw en dienstgebouwen uit de 19de eeuw, vlak bij de straat gelegen; het centrale gebouw ligt midden van het erf (nok loodrecht op straat), en heeft ijzeren hekjes aan weerszij van de straatgevel; in het verlengde van het rechtse hek een haag. De hoeve, een tweegezinswoning, bestaat uit twee L-vormige gebouwen, alle in wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Links, hoog woonhuis van vier traveeën (nok loodrecht op straat), met onderkelderde opkamer in de twee eerste traveeën; de bovenbouw vertoont sporen van een rijke houtconstructie; kleine vensters en een deur. De achtergevel is grotendeels versteend.

Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de rechter- en linker zijgevel; waterput tegenover laatst genoemde.

De haakse aanbouw is lager, telt vier traveeën en bevat de stal en de schuur; een zolderluik en drie deuren. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linker zijgevel. Het rechtse gebouw telt vijf traveeën met nok loodrecht op straat (stallen), en een haakse schuur; vier deuren in de stallen, en enkele kleine vensters; een deur in de schuur. De straatgevel is versteend en voorzien van een asbestplaten beschieting.