Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit begin 19de eeuw, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat en voorafgegaan door een voortuintje. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gelegen rondom het rechthoekig erf.

Ten zuiden, poortgebouw; verankerde kalkstenen rondboogpoort; duifhuis in de achtergevel; zijgevels afgewerkt met aandak en vlechtingen.

Ten westen, boerenhuis (enkelhuistype, nok loodrecht op straat) van oorspronkelijk een, thans anderhalve bouwlaag en vijf traveeën op een verhoogde begane grond voorzien van kalkstenen keldervensters. Rechthoekige muuropeningen in een vlakke kalkstenen omlijsting; de deur wordt voorafgegaan door een steektrap. Sterk aangepaste achtergevelordonnantie. Zijgevels voorzien van aandaken en vlechtingen. Hiernaast een bergplaats en wagenhuis van recentere datum.

Ten zuiden en ten oosten, stallen, voorzien van rechthoekige kalkstenen muuropeningen. De oostelijk gelegen stal is gevat tussen van aandaken en vlechtingen voorziene zijgevels. Ten noorden, dwarsschuur van drie traveeën, voorzien van verankerde, kalkstenen korfboogpoorten, en gedateerd op de sluitsteen der erfzijdepoort: GB 1810. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.