Pastorie van de Sint-Harlindis-en-Relindisparochie

Beschrijving

Gelegen in een ommuurde tuin. Eenvoudig neoclassicistisch dubbelhuis van respectievelijk drie traveeën (voorgevel) en vijf traveeën (achtergevel), en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Baksteenbouw met verwerking van arduin. Voorgevel gemarkeerd door een middenrisaliet (één travee) en hoeklisenen. Beluikte vensters met arduinen boven- en onderdorpels; doorgetrokken lekdrempels van de bovenvensters als belijnend kordon in de spaarvelden; smalle rechthoekige zoldervensters. Rechthoekige arduinen deuromlijsting met neuten en druiplijst; gestrekte houten tussendorpel en bovenlicht.

Achtergevel: sobere, vlakke gevel, beluikte benedenvensters met stenen dorpels en meer gedrongen bovenvensters met strekse latei en arduinen lekdrempels.

Links en rechts, bijbouw (bergplaatsen) van één bouwlaag onder zadeldak met lagere nok.