Hoekhuis gedateerd 1723

• is aangeduid als beschermd monument Begijnhof: hoekhuis gedateerd 1723

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Begijnhof

• is deel van de aanduiding als unesco werelderfgoed kernzone Begijnhof van Sint-Truiden
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder mank, gebogen zadeldak (Vlaamse pannen), door middel van muurankers gedateerd A 1723; Maasstijl.

Bakstenen gebouw met een witgekalkte gevel op een gepikte plint; gesmeed ijzeren muurankers; daklijst op uitgesneden, houten modillons. Kalkstenen kloosterkozijn met sponningbeloop en duimen aan het benedenlicht. Verankerd rondboogdeurtje in een rechthoekige, kalkstenen omlijsting met negblokken; kalkstenen bolkozijn met negblokken als bovenlicht. De achtergevel heeft twee kalkstenen kruiskozijnen en twee dito kloosterkozijnen op de benedenverdieping; ontlastingsboogjes (gekoppeld voor de kruiskozijnen) van een rollaag en een platte laag; gelijkaardige, doch houten vensters, thans gerestaureerd, op de bovenverdieping. Rechthoekige, houten deur met gedicht houten bolkozijn als bovenlicht, en een ontlastingsboog van een rollaag en een platte laag. Zijgevel met aandak en vlechtingen.