Schutterslokaal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schutterslokaal

Beschrijving

Voormalig schutterslokaal. Gedeeltelijk breedhuis (eerste drie traveeën), gedeeltelijk diephuis (twee laatste traveeën), vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (kunstleien), uit de 17de eeuw.

Bakstenen gebouw voorzien van gesmeed ijzeren muurankers; een duidelijke bouwnaad scheidt beide delen. Het linker gedeelte is voorzien van voormalige kalkstenen bolkozijnen met geprofileerd beloop en bewaarde duimen (verdwenen tussenstijlen); dubbele ontlastingsboogjes van een rollaag en een platte laag. In het linker gedeelte, twee vergrote, kalkstenen vensters met geprofileerde posten; in de geveltop een behouden bolkozijn met verankerde kalkstenen omlijsting.

Dit stemmige huis heeft heden een verbouwde benedenverdieping.