• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën - mogelijk ingekort aan de rechterzijde - en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 17de eeuw.

Bakstenen gebouw met een lijstgevel op een gebouchardeerde kalkstenen plint; op regelmatige afstanden geplaatste kalkstenen hoekstenen aan de linkerzijde; kalkstenen banden. Voormalige kalkstenen kruiskozijnen (verwijderde tussendorpels en -stijlen); hoek- en negblokken; geprofileerd benedengedeelte (voorheen beluikt); de bovenvensters zijn voorzien van dubbele ontlastingsboogjes van een rollaag en een platte laag; het aangepaste benedenvenster was voorheen beluikt; ontlastingsboog van een rollaag en een platte laag.

Zeer mooie kalkstenen rondboogpoort in een rechthoekige omlijsting met druiplijst en een met mascaron versierde sluitsteen; oorspronkelijk houtwerk met fraaie houten makelaar. Rechthoekige deur in de eerste travee, met vlakke kalkstenen omlijsting (tweede helft 18de eeuw?); boven de druiplijst, rondboognis geflankeerd door voluten en afgewerkt met een geprofileerde booglijst; Sint-Jozefbeeldje. Uitspringende houten kroonlijst op uitgesneden modillons (eind 19de, begin 20ste eeuw). Van de getrapte linker zijgevel is slechts een klein gedeelte zichtbaar; kalkstenen banden en twee kleine, kalkstenen venstertjes.