Burgerhuis gedateerd 1653

Beschrijving

Fraai huis in Maasstijl, gelegen op de hoek van de Luikerstraat; twee en drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op het Heilig-Hartplein, mechanische pannen) met dakkapel boven de voorgevel; door middel van muurankers op de zijgevel gedateerd 1653.

Bakstenen gebouw met gesmeed ijzeren muurankers; afwerking met gebouchardeerde kalksteen. Kalkstenen plint, hoekband en muurbanden. De muuropeningen der benedenverdieping zijn aangepast; het rechter venster der zijgevel heeft dubbele ontlastingsboogjes van een rollaag en een platte laag; op de insteekverdieping en de hoogste verdieping, lage bolkozijnen met negblokken, op de insteekverdieping bovendien voorzien van dubbele ontlastingsboogjes van een rollaag en een platte laag; op de tweede bouwlaag kruiskozijnen, waaruit het onderste gedeelte der tussenstijl verdwenen is; dubbele ontlastingsboogjes en een overspannende boog van een rollaag en een platte laag. Houten kapelletje tegen de zijgevel.