Gemeentehuis van Breendonk

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Beenhouwerstraat. Voormalig gemeentehuis, eertijds bepleisterd en beschilderd met markerende banden, kordons, lekdrempels en lisenen; heden ontpleisterd, aangepast en ingericht als cultureel huis.

Meestal 1836 gedateerd, doch volgens archiefstukken in 1828 opgetrokken als schoolgebouw van één bouwlaag, grondig aangepast en verhoogd met bovenverdieping naar ontwerp van J. Schadde van 1861.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Puurs/Breendonk, dossier 1; Gemeentehuizen, Breendonk, dossier 1.

Auteurs: Steyaert, Rita