Notariswoning met kantoren

• is aangeduid als beschermd monument Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning met kantoren

Beschrijving

Voormalige notariswoning (nummer 33) met kantoren (nummers 29-31). Herenhuis (enkelhuistype) van vier traveeën en drie bouwlagen onder afgeknot zadeldak (nok evenwijdig aan straat), naar verluidt gebouwd circa 1870, met sobere, neoclassicistische gevelordonnantie. Bakstenen gebouw met een lijstgevel op een afgeschuinde, arduinen sokkel; houten kroonlijst op tandlijst met casementen tussen de consoles; arduinen kordonlijsten. Getoogde vensters in een geriemde arduinen omlijsting met oren en sluitsteen. Getoogde poort met geprofileerd beloop in een rechthoekige omlijsting op neuten; neorocaille sluitsteen. Fraaie houten erker, steunend op een welvende balkonplaat (thans gecementeerd) met uitgewerkte consoles van arduin; ramen met glas in lood. De kantoorgebouwen tellen samen zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; de uiterste rechtse travee is een latere toevoeging; bakstenen lijstgevels op een arduinen plint; getoogde arduinen vensters met oren, neuten en lekdrempel; gelijkaardige deur in de voorlaatste travee, rechts; de deur van nummer 31 is een aangepast venster.