• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder steil zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Bakstenen gebouw op een recente hardstenen plint; mogelijke gevelinkorting aan de linkerzijde. Gesmeed ijzeren muurankers; kalkstenen banden. De eerste bouwlaag werd aangepast: vergrootte vensters en een rechthoekige, kalkstenen deur met waaiervormig bovenlicht. Bovenvensters: voormalige kalkstenen kruiskozijnen (verwijderde vensterkruisen) met verlaagde of vernieuwde onderdorpels (lekdrempels) en deels behouden, verankerde bovendorpels; omlijsting afgewerkt met hoek- en negblokken; sponning voor het benedendeel, wijzend op vroegere luiken; sommige hoek- en negblokken werden vernieuwd; verschillende ontlastingssystemen: de twee middenvensters der tweede bouwlaag zijn voorzien van dubbele boogjes van een rollaag en een platte laag en een overspannende grote boog van een rollaag en een platte laag; de twee buitenste vensters hebben alleen de grote boog; de middenvensters der hoogste verdieping vertonen alleen de dubbele boogjes, terwijl de buitenste vensters van deze bouwlaag geen ontlastingssysteem hebben, evenmin als de vensters der benedenverdieping. De rechter zijgevel is voorzien van een aangepast aandak en schouderstukken.