Twee eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nummer 39) en afgewolfde bedaking (nummer 41), uit begin 20ste eeuw, beide eertijds horend bij brouwerij "De Leeuw". Bakstenen lijstgevels met verwerking van natuursteen (nummer 39) en contrasterende kleurige baksteen.

Nummer 39: hoger gebouw met segmentboogvensters en op bovenverdieping brede loggia, opgericht op de plaats van de vroegere paardenstal.

Nummer 41: voormalig café "De Leeuw" (zie brouwerij) met sierankers en rechthoekige muuropeningen onder blinde boogvelden.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Puurs, schetsen, 1910/2.

Auteurs: Steyaert, Rita