Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten noorden, woonhuis met koestal, zeven traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Vier traveeën (woonhuis) in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel en gepikte plint. Elf gepikte stijlen. De twee staltraveeën zijn versteend. Twee beluikte vensters, een woonhuisdeur met bovenlicht, een zolderluik, en een laag stalpoortje. Aangebouwde travee, onder lessenaarsdak tegen de linker zijgevel en beschieting van leipannen tegen de rechter zijgevel.

Recente, bakstenen schuur ten zuiden, met rechts hiervan het bakhuis.

Aanvullende informatie

Bakstenen schuur is verbouwd tot woning. De schuur in vakwerkbouw is verbouwd tot woning, met wijziging van venster tot deur en vernieuwd baksteenmetselwerk (plaatsbezoek 08/01/2016).