Langgestrekte hoeve 1918

Beschrijving

Hoeve, naar verluidt daterend van 1918, met voormalige ordonnantie: koestal-woonhuis. Wat afgelegen ten opzichte van de straat en door een wegje ermee verbonden. Zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen).

Stijl- en regelwerk met beschilderde lemen vullingen op een lage bakstenen stoel en gepikte plint. Gepikte stijlen (acht) en hoekstijlschoren. Kleine beluikte vensters en twee deuren. Twee beluikte bolkozijnen en een aangepast venster in de achtergevel. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linker zijgevel.

Ten noorden, haaks op de voorgevel, varkensstal van twee traveeën onder lessenaarsdak, met overluiving van de voorgevel. Ten zuidwesten, recent bakhuis.