Semi-gesloten vakwerkhoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met kern uit de 18de eeuw. Gebouwen in wit overkalkt stijlen regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gelegen rondom een trapezoïdaal erf; buitengevels vernieuwd in baksteenbouw.

Ten noorden, inrijpoort onder zadeldak. Ten oosten, woonhuis van negen traveeën. Sporen van rijke vakwerkbouw. Opkamer in de eerste travee. Drie vensters, waarvan een beluikt en een bolkozijn. Twee deuren. Binnenin jaartal 1742, op een moerbalk.

Ten westen, stallingen van acht traveeën en met vijf deuren. Varkensstal van vijf traveeën.

Ten noorden, vernieuwde gevels van baksteen. Veldpoort onder een pannen dakje, ten zuiden. Aanbouwsels onder lessenaarsdaken tegen de achtergevels, ten zuiden. Vervallen bakhuis van twee traveeën, ten zuidwesten, buiten het erf.