Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw. Nieuw woonhuis, aan de straatkant. Het vroegere woonhuis, rechts van het erf doet thans dienst als stal; vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op bakstenen stoel. Gepikte stijlen (zes), regel en hoekstijlschoren. Twee bolkozijnen, het laatste gedeeltelijk vervangen voor een later aangebracht poortje. Twee deuren. Bakstenen achtergevel met aanhorigheden onder lessenaarsdaken (golfplaten). Aangebouwde travee tegen de rechterzijgevel, onder lessenaarsdak met afgeschuinde zijden.

Dwarsschuur met stal, haaks op het woonhuis; zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op hoge, bakstenen stoel. Varkensstal onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen) tegen de linkerzijgevel (pannen beschieting); achtergevel vernieuwd met cementblokken. Recente aanhorigheid tussen voormalig woonhuis en schuur, storend door haar buitenschaligheid.