Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de 19de eeuw, door een oprit met de straat verbonden. Gebouwen gegroepeerd rondom de rechthoekige, gekasseide binnenplaats.

De noorwestvleugel is recent, begin 20ste eeuw, en volledig van baksteen; links, inrijpoort, rechthoekig onder houten latei, rechts, woonhuis; zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Het oorspronkelijke woonhuis bevindt zich ten zuidoosten van het erf; vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met blauwgekalkte, lemen vullingen op lage, bakstenen stoel. Aangepaste voorgevel. Gepikte stijlen (zes), hoekstijlschoren en regel in de achtergevel; behouden beluikt bolkozijn en deur. Bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel.

Dwarsschuur ten zuidwesten, op een balk gedateerd 1812; vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met blauwgekalkte lemen en bakstenen vullingen; rechthoekige schuurpoort. Bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak (golfplaten) tegen de achtergevel. Ten noordoosten, varkensstal onder zadeldak (Vlaamse pannen); leembouw voor het grootste gedeelte door baksteen vervangen. Hogere paardenstal van één travee in het verlengde. Waterput ten noordoosten, buiten het erf.