Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve op U-vormige plattegrond, uit de 19de eeuw. Gebouwen in stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), gelegen rondom een rechthoekig erf.

Woonhuis van zeven traveeën onder mank zadeldak (nok loodrecht op de straat); hoge bakstenen plint. Beluikte vensters, waarvan een bolkozijn; een deur. Bakstenen achtergevel. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel.

Ten noordoosten, dwarsschuur van drie traveeën op een lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen en hoekstijlschoren in de achtergevel. Pannen beschieting der rechterzijgevel. Ten zuidoosten, stallingen onder mank zadeldak; achtergevel van baksteen, laatste twee traveeën van cementblokken.