Beschrijving

Bouwvallige hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen in overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten oosten, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van vier traveeën op een bakstenen stoel, op sommige plaatsen verhoogd tot aan de onderdorpels. Een oorspronkelijk venster, twee deuren en een zolderluik. Recent bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de achtergevel. Koestal in het verlengde van het woonhuis.

Haaks hierop, ten zuiden, varkensstal van vijf traveeën op een verhoogde, bakstenen stoel. Vijf deuren, waarvan vier paarsgewijze gekoppeld. In de achtergevel zijn de lemen vullingen gedeeltelijk door bakstenen vervangen. Pannen en houten beschieting der rechterzijgevel.

Ten westen, dwarsschuur, met aangebouwde varkensstal van twee traveeën onder lessenaarsdak tegen de voorgevel. Pannen beschieting en houten aanbouw tegen de linkerzijgevel. Sterk vervallen karrenhuis (?) tegen de achtergevel.

Bakhuis ten noorden, haaks op het woonhuis. Leembouw gedeeltelijk door baksteen vervangen. Waterput voor het bakhuis.