Vakwerkhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vakwerkhoeve

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Vakwerkhoeve: omgeving

• omvat de aanduiding als beschermd monument Vakwerkhoeve: boerenwoning

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen, met kern uit de tweede helft van de 18de eeuw (woonhuis) en aanpassingen uit de 19de en 20ste eeuw; woonhuis en toegangspoort aan de straat.

Dubbelhuis van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) op hoge bakstenen stoel reikend tot aan de onderdorpels der vensters (hellende straat). Witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Vier vensters en een deur met gestrekte tussendorpel en bovenlicht op gecementeerd bakstenen bordes. Sterk verbouwde achtergevel met acht zichtbare ankerbalken op lage bakstenen stoel.

Rechts tegen het woonhuis, bakstenen poortgebouw van twee traveeën onder zadeldak (doorlopende nok, mechanische pannen); rechthoekige poort onder I-balk met rozetten (eerste kwart van de 20ste eeuw).

Achter het woonhuis, dwarsschuur (18de eeuw), heden grotendeels afgebroken. Stalling uit de 19de eeuw, twee traveeën onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Schuur in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen van twee traveeën, vier gepikte tussenstijlen, vier gepikte regels en twee tussenstijlschoren in de eerste travee.