Pastorie van de parochie Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking

Beschrijving

Neoclassicistische pastorie gelegen in een ruime tuin, ten zuiden van de kerk. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit midden 19de - tweede helft 19de eeuw (?).

Baksteenbouw met verwerking van kalksteen; bakstenen sokkel afgelijnd door middel van een kalkstenen waterlijst. Zuid-oostgerichte voorgevel met middenrisaliet en hoeklisenen op stenen sokkel. Rechthoekige, beluikte benedenvensters met kalkstenen bovendorpel en lekdrempel; rechthoekige bovenvensters op kordonvormige lekdrempel. Rechthoekige, kalkstenen deuromlijsting op negblokken en bordes, onder kroonlijst; gedeeld bovenlicht met ijzeren tracering. Gekorniste houten kroonlijst. Vlakke achtergevel van vijf traveeën met rechthoekige vensteropeningen, afgewerkt als in voorgevel. Flankerende bijbouwen van één travee en één bouwlaag onder vooraan afgesnuit lessenaarsdak.