Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch getint herenhuis van het enkelhuistype, vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), gebouwd door Lodewijk Vandersmissen, midden 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met voorheen bepleisterde lijstgevel op een hardstenen plint. Rechthoekige vensters: de benedenvensters met arduinen bovendorpel, oorspronkelijk beluikt; bovenvensters met geriemde stucomlijsting en sluitstenen met neoclassicistische ornamenten; rechthoekig balkon met gesmeed ijzeren balkonleuning met de initialen L. V. Rechthoekige poort in een hardstenen omlijsting op neuten. Zijgevels met aandaken. vlechtingen en muurankers.