Neotraditioneel getinte burgerhuizen

Beschrijving

Twee gelijkaardige, neotraditioneel getinte enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) nummer 30 met afgewolfde dakkapel boven de linkertravee, uit begin 20ste eeuw.

Van sierankers voorziene bakstenen gebouwen met verwerking van natuursteen voor lijsten en ornamenten. Verhoogde begane grond met souterrain en arduinen sokkel. Gekoppelde risalieten in de rechtertravee (nummer 30) en de linkertravee (nummer 32), respectievelijk met trapgevel- en tuitgevelbekroning. Horizontale geleding der risalieten door middel van banden en waterlij stee. Rechthoekige balkons met gietijzeren balkonleuningop de bel-etage. Boogvormige muuropeningen met boog- en sluitstenen met diamantkop.