Stadswoningen in eclectische stijl

Beschrijving

Blok enkelhuizen in eclectische stijl, twee tot drie traveeën en twee tot drie bouwlagen onder zadeldaken, een mansardedak (nummer 16) en een schilddak (nummer 22), uit het begin van de 20ste eeuw.

Bakstenen gebouwen met verwerking van natuursteen; breukstenen sokkels. Horizontale gevelgeleding door middel van de natuurstenen banden. Muuropeningen van verschillende vorm; rechthoekige balkons met ijzeren hekken.

Nummer 16: puntvormige gevelverhoging boven de eerste travee. Nummer 18: risaliet in de linkertravee met dakvenster opgenomen in een halsgevel, geflankeerd door vleugelstukken met bolvormige verzwaring. Nummer 20: puntgeveltje met bolbekroning boven de middentravee. Nummer 22. Banden met keramiektegels, en een rechthoekige erker op de afgeschuinde hoek.