Klooster van de zusters annonciaden

Beschrijving

Voormalig klooster nu woonhuis. De bijhorende meisjesschool lag hiertegenover, heden geïntegreerd in de nieuwbouw van de Gesubsidieerde Vrije Gemengde Basisschool.

Rijhuis van baksteen met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen op arduinen plint onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw; links aanbouw met zijdeur en venster van twee bouwlagen onder plat dak later gedateerd. Houten kroonlijsten met modillons.

Hoofdgebouw, geritmeerd door drie Brugse traveeën; gebruik van gesinterde baksteen voor omlijstingen en ontlastingsbogen van verschillende vormen, natuursteen voor constructieve en decoratieve elementen, blinde boogvelden. Segmentboogvormige deur met bovenlicht, natuurstenen bekroning met heiligenbeeld van De Goede Herder onder baldakijntje.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle