Dokterswoning De Oliphant

Beschrijving

Dokterswoning sinds de eerste helft van de 19de eeuw. Neoclassicistisch getint herenhuis; breedhuis van het enkelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien en mechanische pannen) met twee dakvensters, uit het begin van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel op een gecementeerde en beschilderde plint. Rechthoekige vensters in een hardstenen omlijsting met smalle druiplijst; smeedijzeren traliewerk voor de benedenvensters. Rondboogpoort ingeschreven in een rechthoekige gecementeerde omlijsting met uitgespaarde zwikken, imposten, druiplijst en neoclassicistisch getinte sluitsteen; gesmeed ijzeren poortvleugels.